GÜLVEREN ŞEHİT UMUT COŞKUN İLKOKULU TARİHÇESİ

Adı                                 :  Gülveren Şehit Umut Coşkun İlkokulu
Öğretime Açıldığı Tarih : 1952-1953 Eğitim-Öğretim Yılı
Seviyesi                         :  Temel eğitim I. kademe (ilkokul)
Adres                             :  Bahçeler üstü Mah. 69. Sokak No:4/1

Gülveren Mamak/ANKARA
Telefon                          : (0 312) 370 03 06

Okulumuz 1952-1953 Eğitim Öğretim yılında hizmete açılmış adını da bulunduğu mahalleden alarak Gülveren İlkokulu adıyla eğitim-öğretime başlamıştır. Çevre halkı tarafından renginden dolayı ''Sarı Okul'' olarak bilinir.1952 yılında A blokta öğretime başlanmış ve öğrencilerin bir kısmı barakalarda eğitim görmüştür. Öğrenci sayısı artınca 1969 yılında B Blok yapılmıştır. 28.11.2986 tarihinde kalorifer sistemi kurulmuş, 25.08.2005 tarihinde de doğalgaza geçilmiştir.

Okulumuz 1996 yılında ilköğretim okulu olmuştur. Okulumuzda başlatılan aşı kampanyası ile UNICEF tarafından örnek okul seçilmiştir.1987 yılında okullar arası bilgi, yarışmasında birincilik, aynı yıl yapılan halk oyunları yarışmasında jüri özel ödülüne layık görülmüştür.

11/04/2012 tarih ve 6287 sayılı kanun doğrultusunda 222 sayılı yasada yapılan değişiklik ile 12 yıllık zorunlu eğitime geçilmesi üzerine ilkokul olarak dönüştürülen  okulumuz  2012-2013 Eğitim Öğretim yılından itibaren Gülveren İlkokulu adıyla eğitim öğretim faaliyetini sürdürmektedir.

2015 geleneksel çocuk oyunlarından tombik oyununda ikinci olunmuştur

Okulumuz 2017 yılında Kamu Yatırım Programı kapsamında yıkılıp, inşaatına başlanmış olup 26/09/2022 tarihinde teslim edilmiş; okulumuzun adı değiştirilerek Gülveren Şehit Umut Coşkun İlkokulu adıyla eğitim-öğretim faaliyetine başlamıştır. Okulumuzda 24 derslik, 4 okulöncesi derslik, 1özel eğitim sınıfı, 1 destek eğitim sınıfı, 1 konferans salonu, 1 kütüphane, 1 müzik atölyesi, 1 resim atölyesi, 1 çok amaçlı salon, 1 okul aile birliği odası, 1 rehberlik servisi odası, 1 müdür odası, 3 müdür yardımcısı odası, 1 hizmetli odası bulunmaktadır.

6000 i aşkın mezun vermiş, öğrencilerimiz arasında ünlü simalar da bulunmaktadır. Zekai TUNCA, Hülya SÜER ismi duyulmuş mezunlarımızdandır.

2019 yılında "Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası" kapsamında Mamak ilçe turnuvasına ilçe üçüncülüğü; Mangala yarışmasında Ankara  ikinciliği ve üçüncülüğü ; Atatürk ve Gençlik konulu şiir yazma yarışmasında ilçe ikinciliği ödülü elde ettik.

2020 yılında 8 Mart Çanakkale ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında "Ezineli Yahya Çavuş ve Vatanseverlik"  konulu yarışmada resim alanında  Mamak ilçe üçüncülüğü; Şiir alanında Mamak ilçe birinciliği ; yine şiir alanında Mamak ilçe ikinciliği ödülünü almayı hak kazandık. Ayrıca  ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik Ankara Tabip Odası tarafından düzenlenen "Aşı Korur ve Yaşatır" resim yarışmasında okulumuz dereceye girmiştir.

2021 yılında okulumuz Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü kapsamında yapılan yarışmada birincilik ödülü;  18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma şiir yarışmasında İl üçüncülüğünü kazanmıştır.

2022 yılında da " Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası" kapsamında Mamak ilçe turnuvasına ilçe üçüncülüğü;  yine ilçemizde "12 Mart İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" etkinlikleri kapsamında düzenlenen "İstiklâl Marşı'nı Güzel Okuma" yarışmasında İlçe 1.birinciliği başarısı elde edilmiştir.

Okulumuz 2021 ve 2022 tarihlerinde toplam 9 adet e Twinning projesine katılmış ve hepsinden de kalite etiketi almıştır.

Yayın: 17.10.2022 - Güncelleme: 17.10.2022 22:00 - Görüntülenme: 538