Kas

10 Kasım Atatürk'ü Anma Gününde ,10 Kasım 1938 günü saat 09.05'te yaşamını yitiren, Türkiye'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'ü Gülveren İlkokulu ve Emine Rasim İlkokulu olarak hep birlikte düzenlediğimiz bir törenle andık. Atatürk'e duyulan sevgi, özlem ve minnettarlığımızı dile getirdik.

83. yıl dönümünde Atatürk Haftası kapsamında öğrencilerimizin hazırladığı sergiyi beğeni ile gezdik.

Haz

Corona virüs sebebiyle uzaktan eğitim ile tamamlamak zorunda kaldığımız 2. dönemin Sene Sonu Öğretmenler Kurulu Toplantısını da online çevrimiçi olarak hiçbir aksaklık yaşamadan tüm öğretmenlerin katılımı ile gerçekleştirdik.

Mrt

18 Mart Çanakkale ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında "EZİNELİ YAHYA ÇAVUŞ VE VATANSEVERLİK"  konulu yarışmada resim alanında 3-B sınıfından Esra ELMOTLO adlı öğrencimiz Mamak ilçe üçüncüsü;Şiir alanında 4-C sınıfından Gülderen KAYHAN adlı öğrencimiz Mamak ilçe birincisi ; yine şiir alanında 4-B sınıfından Elmira ŞAHİN adlı öğrencimiz Mamak ilçe ikincisi olmuştur. Başarılarıyla bizleri ve ailelerini mutlu eden öğrencilerimizle gurur duyuyoruz.

Mrt

İlkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik Ankara Tabip Odası tarafından düzenlenen "Aşı Korur ve Yaşatır" resim yarışmasında okulumuz 4-B sınıfı öğrencilerinden YAĞMUR ÖRNEK ' in resmi ödüle layık görülmüştür. Öğrencimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz. 12 mart perşembe günü Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde saat 16.30' da düzenlenecek olan ödül töreninde ödülünü alacak olan öğrencimizin resmi 12-15 mart tarihleri arası ART Ankara Sanat Fuarı Congresium' da sergilenecektir.

Şbt

"Başkent Öğretmen Atölyeleri Projesi " kapsamında sürdürdüğümüz seminerlerden beşincisini gerçekleştirdik. Konu "ETKİLİ SINIF YÖNETİMİ ". Güzel anlatımı ve yaşamın içinden verdiği örneklerle bize kendimizi sorgulama, artı-eksi yönlerimizi görme fırsatı veren Zeynep CAN öğretmenimize teşekkkür ediyoruz.

Şbt

Başkent öğretmen atölyeleri projesi kapsamındaki seminerlerimiz devam ediyor.Rehber Öğretmenlerimizden Ozan KARAKAYA "Eğitim Süreçlerinde Kullanılabilecek Web 2.0 Araçları " konulu semineri ile bizleri bilgilendirdiği için teşekkür ediyoruz.

Şbt

Bir insanlık görevi olarak, Elazığ ve Malatya depreminde muhtaç ve mağdur durumda olan vatandaşlarımızın acılarını paylaşmak onlara yardım eli uzatmak, aynı zamanda öğrencilerimize yardımlaşma ve dayanışma duygusunu kazandırmak hedefiyle yola çıktığımız bu kampanya ile deprem bölgesine 42 gıda ve 31 temizlik malzemesi göndermiş olmanın mutluluğunu yaşadık. Gönülden destek veren, katkılarını esirgemeyen tüm veli- öğretmen ve öğrencilerimize sonsuz TEŞEKKÜRLER

Ara

"Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası" kapsamında Mamak ilçe turnuvasına katılan 3. sınıf öğrencimiz Muharrem Çağan DUMAN ilçe üçünçülüğünü elde ederek bizi gururlandırmıştır.

Ara

Başkent Öğretmen Atölyeleri çalışmalarımızın 3. konusu :"Eğitimde Yaratıcı Drama"

Öğretmenlerimiz, Benan GÜÇLÜER TOKA öğretmenimizi dinlerken hem yaratıcı dramayı eğitimde nasıl kullanabileceği hakkında fikirler edinirken; hem de okulumuz öğretmenlerinin canlandırdığı drama ile keyifli vakit geçirdiler.

Kas

Başkent Öğretmen Atölyeleri projesinin 2. konusu olan "EĞİTİMDE OYUN VE EĞLENCELİ ETKİNLİKLER " seminerini  Müdür Yardımcımız Zeynep GEDİKASLAN 'ın sunumuyla gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Öğretmenlerimize katılım ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Kas

"Başkent öğretmen atölyeleri projesi kapsamında ilk eğitimimizi verdik. Konumuz: AKIL VE ZEKA OYUNLARI.

Öğretmenlerimizden Müzeyyen TOKATÇI' ya bu güzel sunumundan ve getirdiği örnek materyallerden dolayı teşekkür ediyoruz.

Personel yeterliliğinin geliştirilmesine yönelik düzenlenen bu eğitimler her ay farklı konularla öğretmenlerimizi bir araya getirecektir.

Kas

112 Acil sağlık çalışanları okulumuz 3. sınıf öğrencilerine trafikte ambulansa yol verilmediği takdirde yaşanabilecek sıkıntılardan ve yol vermenin aciliyetinden bahsetti. 112 'nin hangi durumlarda aranması gerektiği ve gereksiz meşgul edilmesinin başkaları için ne tür sonuçlara neden olabileceğini anlattı. Verilen eğitim sonrası öğrencilerimize ambulansın içi gezdirildi. Öğrencilerimiz meraklı gözlerle ambulansın içini keşfetmenin heyecanını yaşadı.